Deklaracija o zaštiti podataka

Zahvaljujemo Vam se na zanimanju za naše proizvode i usluge. Zaštita vaše privatnosti vrlo je važna za nas. U nastavku ćete naći pojedinosti vezane za postupanje s vašim podacima u skladu s Člankom 13 EU-DSGVO.

Ova deklaracija o zaštiti podataka odnosi se na sve web stranice (websites) i online trgovine (online shops) kojima upravlja AVERY – AVERY ZWECKFORM GmbH, Miesbacher Strasse 5, 83626 Valley / Oberlainders, Njemačka ("AVERY"), te Vas obavještava o postupcima koji se koriste u interesu zaštite podataka. Nadalje deklaracija objašnjava koji se podaci prikupljaju i u koje svrhe, kako se obrađuju te kako se koriste.

1. Pristup podacima i hosting

Možete posjetiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka. Svaki put kada se pozove web stranica, web-poslužitelj (server) automatski sprema tzv. log datoteku web-poslužitelja (server log file) a koja, primjerice, sadrži naziv tražene datoteke, vašu IP adresu, datum i vrijeme zahtjeva, količinu prenesenih podataka i zatraženog pružatelja usluge pristupa internetu (Internet Service Provider – ISP), i nakon toga dokumentira zahtjev.

Ove log datoteke vrednuju se isključivo radi osiguranja besprijekornog rada web stranice i poboljšanja naših usluga. To služi zaštiti naših legitimnih interesa u ispravnom predstavljanju naše ponude, koji prevladavaju u okviru uravnoteženja interesa. Sve log datoteke bit će izbrisane najkasnije deset dana nakon završetka vašeg posjeta web stranici. Ako koristite naš softver za dizajn Design & Print Online, mi ćemo izbrisati te podatke nakon 21 dan.

Usluge hostinga treće strane

U okviru obrade podataka u naše ime, usluge hostinga i prezentacije web stranice pružaju treće strane. To služi zaštiti naših legitimnih interesa u ispravnom predstavljanju naše ponude, koji prevladavaju u okviru uravnoteženja interesa. Svi podaci prikupljeni u kontekstu korištenja ovih web stranica ili u oblicima koji su predviđeni za tu svrhu u našim online trgovinama, a kako je opisano u nastavku, obrađuju se na web-poslužiteljima (servers). Obrada na drugim web-poslužiteljima odvija se samo u okviru opisanom ovdje.

Ovi pružatelji usluga, uključujući i lokacije web-poslužitelja, nalaze se unutar zemalja Europske unije ili Europskog gospodarskog prostora.

 

2. Prikupljanje podataka i korištenje podataka za obradu ugovora i prilikom otvaranja računa kupca

Prikupljamo osobne podatke kada nam to dragovoljno dostavite prilikom vaše narudžbe, kada nas kontaktirate (npr. putem obrasca za kontakt ili e-poštom) ili prilikom otvaranja korisničkog računa. Određena polja su označena kao obvezna, jer u tim poljima zahtijevamo podatke za obradu ugovora ili za obradu vašeg kontakta ili otvaranja računa kupca, jer u suprotnom ne možete izvršiti narudžbu i / ili otvoriti račun ili bez tih informacija ne možete poslati vaš kontakt. Koji se podaci prikupljaju može se vidjeti iz odgovarajućih obrazaca za unos. Mi koristimo podatke koje ste nam dali za obradu ugovora i upite koje ste nam poslali. Nakon potpune obrade ugovora ili brisanja vašeg korisničkog računa, vaši podaci bit će ograničeni za daljnju obradu i izbrisani nakon isteka razdoblja skladištenja propisanog poreznim i trgovačkim zakonom, osim ako ste izričito pristali na daljnju upotrebu vaših podataka ili ukoliko mi zadržimo pravo na korištenje vaših podataka i poslije isteka tog roka, a što je dopušteno zakonom i o čemu vas obavještavamo u ovoj deklaraciji. Brisanje vašeg korisničkog računa moguće je u bilo kojem trenutku i može se odvijati bilo putem poruke za kontakt detalje, kako je opisano u nastavku, ili putem funkcije namijenjene za to na vašem korisničkom računu.

Korištenje softvera Design & Print Online

Kada koristite naš besplatni online softver za izradu i ispis naljepnica, poslovnih kartica i slično, moći ćete dizajnirati i ispisati svoje poslovne kartice ("Avery Design & Print"). Nudimo vam opcijski i dobrovoljni način stvaranja vašeg računa. Prednost korištenja ovog besplatnog računa je u mogućnosti pohranjivanja svih vaših dizajnerskih projekata, centralno, na našim web-poslužiteljima (servers). Imate prednost za pristup tim projektima u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg računala spojenog na Internet. Ako vam ikada bude trebala pomoć pri dizajniranju, naša služba za korisnike također može preuzeti vašu datoteku s ovog središnjeg web-poslužitelja (central server) kako bi vam pružila pomoć koju ste zatražili. Mi zadržavamo pravo anonimnog procjenjivanja dizajna koje ste spremili, za potrebe istraživanja tržišta, s ciljem još bolje prilagodbe naših budućih ponuda proizvoda, a služeći vašim potrebama.

Korištenje WePrint usluge tiskanja

Ako koristite našu WePrint tiskarsku uslugu, od vas će se tražiti da kreirate dizajn u našem online uređivaču (editor) ili da učitate već kreirani dizajn. Na taj se način omogućava obrada vaše narudžbe za tiskanje. Osim toga, imate mogućnost jednostavnog ponovnog pristupa ovom dizajnu u bilo kojem trenutku u svrhu dodatnih narudžbi ili u svrhu ponovljene narudžbe putem otvaranja računa. Ukoliko zatražite pomoć vezanu za vašu WePrint narudžbu, naša korisnička služba otvorit će vaš izrađeni ili učitani dizajn te vam pružiti pomoć koju ste zatražili. Također, zadržavamo pravo anonimnog procjenjivanja dizajna koje ste spremili, za potrebe istraživanja tržišta, s ciljem još bolje prilagodbe naših budućih ponuda proizvoda, a služeći vašim potrebama.

3. Prijenos podataka

Za ispunjenje ugovorne obveze vezane za dostavu, prosljeđujemo vaše podatke tvrtkama za dostavu, onoliko koliko je to potrebno za isporuku naručene robe. Ovisno o pružatelju platnih usluga (payment service provider) koje odaberete u procesu narudžbe, prosljeđujemo podatke o plaćanju izabranoj kreditnoj instituciji, i ako je primjenjivo, pružateljima usluga platnog prometa koje smo mi odabrali ili neku drugu odabranu uslugu platnog prometa. U nekim slučajevima, odabrani pružatelji usluga platnog prometa također prikupljaju ove podatke, ukoliko ste i kod njih otvorili račun. U tom slučaju, tijekom postupka naručivanja, morate napraviti prijavu kod pružatelja usluga plaćanja s podacima za prijavu na njihov račun. U tu svrhu primjenjuje se deklaracija o zaštiti podataka dotičnog pružatelja usluge platnog prometa.

Prijenos podataka pružateljima usluge dostave

Ako ste nam dali vaš izričiti pristanak za to tijekom ili nakon vaše narudžbe, vašu e-mail adresu i telefonski broj ćemo proslijediti tom odabranom pružatelju usluge dostave kako bi vas mogli kontaktirali prije dostave, a u svrhu obavještavanja ili koordinacije isporuke.

Suglasnost se može opozvati u bilo kojem trenutku slanjem poruke na dolje opisanu kontaktnu opciju. Nakon opoziva suglasnosti, izbrisati ćemo vaše podatke predviđene za ovu svrhu, osim ako ste izričito pristali na daljnju upotrebu vaših podataka ili ukoliko mi zadržimo pravo korištenja podataka u skladu sa zakonskim odredbama, a o čemu vas obavještavamo u ovoj deklaraciji.

 

4. Bilten (newsletter) i oglašavanje putem e-pošte

Oglašavanje putem e-pošte s registracijom za dobivanje biltena (newslettera)

Ukoliko se pretplatite na naš bilten (newsletter), koristit ćemo vaše podatke u svrhu redovitog slanja našeg biltena putem e-pošte, a u skladu s vašim pristankom.
Nakon registracije dobit ćete e-mail od nas tražeći ponovnu potvrdu registracije. Tek tada ćete početi primati dodatnu e-poštu od nas. Odlučili smo se za postupak dvostrukog uključivanja jer je zaštita podataka za nas vrlo važna. Želimo biti sigurni da vaša e-mail adresa nije registrirana kod nas od neke treće strane.

U kontekstu slanja biltena spremamo kontaktne podatke koje ste nam dali. Kako bismo vam pružili najbolje moguće informacije i poslali vam odgovarajuće proizvode i ponudili odgovarajuće usluge, također procjenjujemo i spremamo podatke otvaranja i podatke klika. To služi zaštiti naših legitimnih interesa u optimiziranju predstavljanja naše ponude, a koji prevladavaju u kontekstu uravnoteživanja interesa.

Pretplatu na bilten možete otkazati u bilo kojem trenutku bilo slanjem poruke na dolje opisanu kontaktnu opciju ili putem poveznice načinjene u tu svrhu u biltenu. Nakon otkazivanja registracije izbrisat ćemo vašu e-mail adresu osim ako ste izričito pristali na daljnju upotrebu vaših podataka ili ukoliko mi odlučimo zadržati pravo korištenja vaših podataka u skladu sa zakonskim odredbama, a o čemu vas obavještavamo u ovoj deklaraciji.
Bilten se šalje u naše ime, a u okviru obrade od strane pružatelja te usluge kojemu za tu svrhu prosljeđujemo vašu e-mail adresu.

Pružatelj ove usluge se nalazi u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Oglašavanje putem e-pošte i vaše pravo prigovora

Nadalje, zadržavamo pravo korištenja vašeg imena i prezimena, kao i vaše e-mail adrese, u svrhu našeg oglašavanja, npr. za slanje ponuda i informacija o našim proizvodima poštom. To služi zaštiti naših legitimnih interesa u pristupu oglašavanja našim korisnicima, a što nadograđuje naše interese.
Obavijesti o oglašavanju se obrađuju u naše ime od strane pružatelja te usluge, a kojemu mi prosljeđujemo vaše podatke. Vi imate pravo prigovoriti pohranu i upotrebu podataka u ove svrhe slanjem poruke u dolje opisanu opciju kontakta.
 

5 Korištenje podataka za obradu usluge plaćanja

Ocjena kreditne sposobnosti

Ukoliko izvršimo plaćanja unaprijed, npr. za kupnju na račun ili izravno terećenje, potrebno je, za sklapanje ugovora, dobiti podatke o identitetu i kreditnoj sposobnosti od specijaliziranih servisnih tvrtki (kreditnih agencija). To služi za zaštitu naših legitimnih interesa, koji prevladavaju u tom trenutku, a u svrhu minimiziranju rizika vezanih za plaćanje.

Poduzeti ćemo odgovarajuće mjere zaštite vaših prava, sloboda i legitimnih interesa. Vi imate priliku iznijeti svoje stavove i osporiti našu odluku tako što ćete kontaktirati dolje navedenu kontakt osobu.
 

6. Integracija Trustbadge “Trusted Shop” (ili ekvivalent)

U svrhu prikazivanje našeg Trusted Shops pečata za odobrenje, prikupljenih procjena, kao i za ponudu proizvoda trgovaca koji posjeduju Trusted Shops pečat našim kupcima nakon provedene narudžbe, Trustbadge Trusted Shops pečat je integriran u naše web stranice.

To služi zaštiti naših legitimnih interesa u marketinškoj optimizaciji naše ponude, a koja prevladava u kontekstu uravnoteživanja interesa. Trustbadge i usluge oglašene s njim su ponuda tvrtke Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Köln.
Kada se poziva na Trustbadge oznaku povjerenja, web-poslužitelj (server) automatski sprema tzv. log datoteku web-poslužitelja (so-called server log file), a koja sadrži npr. vašu IP adresu, datum i vrijeme zahtjeva, prenesenu količinu podataka i zatraženog pružatelja internetskih usluga (pristupni podaci) i nakon toga dokumentira zahtjev. Ovi pristupni podaci ne vrednuju se i automatski se prepisuju najkasnije sedam dana nakon završetka vašeg posjeta stranici.
Ostali osobni podaci bit će preneseni samo Trusted Shops-u, ukoliko ste na to pristali i odlučili koristiti Trusted Shops proizvode nakon zaključivanja narudžbe ili ste se već registrirali za upotrebu. U tom slučaju vrijedi ugovor sklopljen između vas i Trusted Shops-a.
 

7 Kolačići (cookies) i web analiza

Da bismo posjet našoj web stranici učinili atraktivnim i omogućili korištenje određenih funkcija, prikaza prikladnih proizvoda ili za potrebe istraživanja tržišta, koristimo takozvane kolačiće (cookies) na različitim stranicama. To služi zaštiti naših legitimnih interesa u optimizaciji predstavljanja naše ponude, koji prevladavaju u kontekstu uravnoteživanja interesa. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se automatski pohranjuju na vašem krajnjem uređaju. Neki od kolačića koje koristimo brišu se nakon završetka vaše sesije na web-pretraživaču (browser session), tj. nakon zatvaranja web-pretraživača (tzv. kolačići sesije - so-called session cookies). Ostali kolačići ostaju na vašem uređaju i omogućuju nam da prepoznamo vaš web-pretraživač pri sljedećem posjetu (trajni kolačići - persistent cookies). Trajanje pohrane kolačića možete vidjeti pregledom u postavkama kolačića vašeg web-pretraživača. Vi možete postaviti svoj web-pretraživač na takav način da ste obaviješteni o postavljanju kolačića i pojedinačno odlučiti o njihovom prihvaćanju ili isključiti prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili općenito. Svaki se web-pretraživač razlikuje u načinu na koji upravlja postavkama kolačića. To je opisano u izborniku „Pomoć“ (Help) svakog web-pretraživača, u kojem je objašnjeno kako možete promijeniti postavke kolačića. Za dolje navedene web-pretraživače obavijesti o tome ćete pronaći na sljedećim poveznicama:

Internet Explorer™: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Safari™: https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
Chrome™: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&hlrm=en
Firefox™: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Opera™ : https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Ukoliko kolačići nisu prihvaćeni, funkcionalnost naših web stranica može biti ograničena. To uključuje naše besplatne online alate za dizajn, kao što su Design & Print Online ili WePrint Designer, kao i funkcionalnost narudžbe u našim online trgovinama.

Korištenje Google Analytics web-analize

Za web-analizu naše web stranice koristimo Google Analytics 360, uslugu web-analize Google LLC (www.google.com). To služi zaštiti naših legitimnih interesa u optimiziranju predstavljanja naše ponude, koji prevladavaju u kontekstu uravnoteživanja interesa. Google Analytics 360 koristi metode koje omogućuju analizu vaše upotrebe naših web stranica, poput kolačića(cookies). Automatski prikupljeni podaci o vašoj upotrebi naših web stranica obično se prenose na Google web-poslužitelja (server) u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i tamo se spremaju. Aktivacijom anonimizacije IP-a na našim web stranicama, IP adresa se skraćuje prije prijenosa unutar država članica Europske unije ili u drugim državama strankama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti proslijeđena Googleovom web-poslužitelju u SAD-u i biti će skraćena tamo. Anonimna IP adresa koju vaš web-pretražitelj (browser) prenosi u okviru Google Analyticsa nije spojena s drugim Googleovim podacima.

Google LLC ima sjedište u SAD-u i certificiran je u okviru Štitnika zaštite privatnosti EU-SAD-a (EU-US Privacy Shield). Trenutni certifikat možete pogledati ovdje. Kao rezultat ovog sporazuma između SAD-a i Europske komisije, potonji je utvrdio odgovarajuću razinu zaštite podataka za tvrtke certificirane u okviru zaštite privatnosti.

Vi možete spriječiti Google u prikupljanju podataka koje on generira pomoću kolačića, a koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući i vašu IP adresu) te u obradi tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem web-pretraživač dodatka (browser plug-in) koji je dostupan na sljedećoj poveznici (link):
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Kao alternativu web-pretraživač dodatka (browser plug-in), možete kliknuti na ovu poveznicu kako biste spriječili da Google Analytics 360 ubuduće prikuplja podatke na ovoj web stranici. Kolačić za isključivanje (opt-out cookie) je pohranjen na vašem mobilnom uređaju. Ukoliko izbrišete kolačiće, morati ćete ponovo kliknite na tu poveznicu.

Korištenje Hotjar web-analize

Za analizu naše web stranice koristimo Hotjar uslugu web-analize koju pruža Hotjar Ltd. ("Hotjar "). Ovime štitimo svoje legitimne interese u optimiziranju predstavljanja naše ponude, a koja prevladava u kontekstu uravnoteživanja interesa.
Hotjar koristi metode koje nam omogućuju analizu vašeg korištenja naših web stranica, kao što su kolačići (cookies) i druge tehnologije. Automatski prikupljeni podaci o vašoj upotrebi naših web stranica obično se prenose na Hotjarov web-poslužitelj (server) u Irskoj (EU) i tamo su i spremljeni. Interakcije s web stranicom zabilježene su anonimno (osobito IP adresa uređaja u anonimnom obliku, veličina zaslona, ​​vrsta uređaja (jedinstveni identifikatori uređaja), informacije o korištenom web-pretraživaču (browser), lokacija (samo zemlja), jezik koji se preferira za prikazivanje naše web stranice). Time se stvara protokol od npr. pokreta miša i klikova s ​​ciljem identificiranja mogućih poboljšanja na odgovarajućoj web stranici. Da bi se isključio izravni odnos s korisnikom, IP adrese se pohranjuju i obrađuju anonimno. Osim toga, podaci o operativnom sustavu (operating system), web-pretraživaču, dolaznim i odlaznim poveznicama (incoming and outgoing links), zemljopisnom podrijetlu, kao i rezoluciji i vrsti uređaja ocjenjuju se u svrhu statističke obrade. Niti Hotjar niti mi ne upotrebljavamo informacije u svrhu identificiranja pojedinačnih korisnika i ne kombiniramo ih s drugim podacima o pojedinačnim korisnicima. Za više informacija pogledajte Hotjarovu politiku privatnosti ovdje.

Na ovoj poveznici možete deaktivirati zbirku podataka koje generira kolačić a koji se odnose na vašu upotrebu web stranice (uključujući i vašu IP adresu). Također možete kontaktirati Digital Advertising Alliance kako biste saznali kako postaviti kolačiće i napraviti odgovarajuće postavke.

Korištenje UserTesting web-analize

Za analize naše web stranice koristimo UserTesting uslugu web-analize koju pruža UserTesting, Inc. (" UserTesting ").Ovime štitimo svoje legitimne interese u optimiziranju predstavljanja naše ponude, a koja prevladava u kontekstu uravnoteženja interesa.

UserTesting koristi metode koje omogućuju analizu vaše upotrebe naših web stranica, kao što su kolačići (cookies) i druge tehnologije. Automatski prikupljeni podaci o vašoj upotrebi naših web stranica obično se prenose na web-poslužitelja (server) UserTestinga u SAD-u i tamo se pohranjuju. Interakcije s web stranicom bilježe se anonimno (osobito IP adresa uređaja u anonimnom obliku, veličina zaslona, ​​vrsta uređaja (jedinstveni identifikatori uređaja), informacije o upotrijebljenom web-pretraživaču (browser), lokacija (samo zemlja), željeni jezik za prikaz naše web stranice, stranica s uputama ). Time se stvara protokol od npr. pokreta miša i klikova s ​​ciljem identificiranja mogućih poboljšanja na odgovarajućoj web stranici. Da bi se isključio izravni odnos s korisnikom, IP adrese se pohranjuju i obrađuju anonimno. Osim toga, podatke o operativnom sustavu, web-pretraživaču, dolaznim i odlaznim poveznicama (incoming and outgoing links), zemljopisnom podrijetlu, kao i rezoluciji i vrsti uređaja ocjenjuju se u svrhu statističke obrade. Niti UserTesting niti mi ne upotrebljavamo informacije u svrhu identificiranja pojedinačnih korisnika i ne kombiniramo ih s drugim podacima o pojedinačnim korisnicima. Za više informacija pogledajte UserTestingovu politiku privatnosti ovdje.
UserTesting Inc. sa sjedištem u SAD-u je certificiran u okviru Štitnika zaštite privatnosti EU-SAD-a (EU-US-Privacy Shield). Trenutni certifikat možete pogledati ovdje. Kao rezultat ovog sporazuma između SAD-a i Europske komisije, potonji je utvrdio odgovarajuću razinu zaštite podataka za tvrtke certificirane u okviru zaštite privatnosti.

Vi možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić povezanih s vašom upotrebom web stranice (uključujući i vašu IP adresu) isključivanjem postavki kolačića na web-pretraživaču. Također možete kontaktirati Digital Advertising Alliance kako biste saznali kako postaviti kolačiće i napraviti odgovarajuće postavke.

Korištenje tvrtke Salesforce.com za interakciju i komunikaciju

Za interakciju i komunikaciju, naše web stranice koriste tehnologije (npr. live chat, customer service requests - zahtjevi za službu za korisnike) tvrtke Salesforce.com Germany GmbH ("Salesforce.com"). Ovime štitimo svoje legitimne interese u optimiziranju predstavljanja naše ponude, a koja prevladava u kontekstu uravnoteženja interesa.

Salesforce.com koristi uobičajene Internet tehnologije kao što su kolačići (cookies) i mrežne signale (web beacons) za praćenje i unapređenje vaše interakcije s našom web stranicom (e.g. live chat), između vas i naše tvrtke.

Mi također koristimo Salesforce.com za komunikaciju i interakciju između vas i naše tvrtke.

Za više informacija, pogledajte Salesforce.com-ovu politiku privatnosti ovdje.

Salesforce.com posjeduje licencu TRUSTe Certified Privacy Seal. Tvrtka je također certificirana u okviru Štitnika zaštite privatnosti EU-SAD-a (EU-US-Privacy Shield).
 

8. Oglašavanje putem marketing mreža

Google AdWords / Google Remarketing

Mi koristimo Google Adwords za oglašavanje naših web stranica u Google rezultatima pretraživanja (Google search results) i na web stranicama trećih strana. Kada posjetite našu web stranicu, Google koristi takozvani kolačić za ponovni marketing (so-called remarketing cookie) koji automatski koristi pseudonim CookieID i na temelju stranica koje posjećujete omogućava oglašavanje na temelju interesa (interest-based advertising). To služi zaštiti naših legitimnih interesa u optimalnom marketingu naših web stranica.

Bilo koja dodatna obrada dogodit će se samo ako ste s Googleom dogovorili da će povijest pregledavanja weba i aplikacija (web and app browsing history) biti povezana s vašim Google računom, a informacije s vašeg Google računa upotrebljavati će se za prilagodbu oglasa koje vidite na webu. U tom slučaju, ako ste prijavljeni na svoj Google račun u trenutku posjete našoj web stranici, Google će koristiti vaše podatke zajedno s podacima usluge Google Analytics te ih upotrebiti za izradu i definiranje popisa ciljnih grupa za ponovni marketing (remarketing) na različitim uređajima. U tu svrhu Google privremeno povezuje vaše osobne podatke s podacima usluge Google Analytics kako bi formirao ciljane skupine.
Google AdWords Remarketing je usluga Google LLC (www.google.com). Google LLC ima sjedište u SAD-u i certificiran je u okviru Štitnika zaštite privatnosti EU-SAD-a (EU-US Privacy Shield). Trenutni certifikat možete pogledati ovdje. Kao rezultat ovog sporazuma između SAD-a i Europske komisije, potonji je utvrdio odgovarajuću razinu zaštite podataka za tvrtke certificirane u okviru zaštite privatnosti.

Kolačić za ponovni marketing možete onemogućiti putem ove poveznice. Također možete kontaktirati Digital Advertising Alliance kako biste saznali kako postaviti kolačiće i napraviti odgovarajuće postavke.

Bing Ads / Bing Universal Event Tracking

Kroz Bing oglašavamo naše web stranice u Bing rezultatima pretraživanja, kao i na web stranicama trećih strana. U tu svrhu, kada posjetite našu web stranicu, Bing postavlja takozvani kolačić za ponovni marketing (remarketing cookie) koji automatski upotrebljava pseudonim CookieID i omogućava oglašavanje na temelju interesa proizašlih iz stranica koje posjećujete. To služi zaštiti naših legitimnih interesa u optimalnom marketingu naših web stranica.

Bing Ads tehnologije se upotrebljavaju za prikupljanje i pohranu podataka na temelju kojih se izrađuju korisnički profili uz pomoć pseudonima. Ovo je usluga tvrtke Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, SAD. Ova nam usluga omogućuje praćenje aktivnosti korisnika na našoj web stranici kada dolaze na našu web stranicu putem Bing Ads oglasa. Ako pristupite našoj web stranici putem takvog oglasa, kolačić se stavlja na vaše računalo. Na našoj je web stranici integrirana oznaka Bing UET. Ovo je kôd koji se koristi zajedno s kolačićem a služi za pohranu nekih podataka o korištenju web stranice a koji nemaju osobni karakter. To uključuje: vrijeme provedeno na web stranici, koja se područja web stranice pozivaju i putem kojih područja su korisnici pristupili web stranici. Podaci o vašem identitetu se ne prikupljaju.

Prikupljene informacije prenose se na Microsoftove web-poslužitelje (servers) u SAD-u i pohranjuju se do najviše 180 dana. Možete spriječiti prikupljanje podataka generiranih kolačićem povezanih s vašom upotrebom web stranice i obradom tih podataka isključivanjem postavki kolačića. To može ograničiti funkcionalnost web stranice.
Nadalje, Microsoft može pratiti vašu upotrebu na više elektroničkih uređaja pomoću metode praćenja na različitim uređajima (cross-device tracking), a što vam omogućuje prikaz prilagođenog oglašavanja na ili unutar Microsoftovih web stranica i aplikacija.

Za više informacija o Bing Ads uslugama analize, molimo posjetite Bing Ads web stranicu (https://help.bingads.microsoft.com/#apex/3/en/53056/2). Za više informacija o politikama privatnosti Microsofta i Bing Adsa, molimo pročitajte Microsoftovu politiku privatnosti (https://privacy.microsoft.com/en-US/privacystatement). Informacije o postavljanju kolačića možete dobiti od Digital Advertising Alliancea i sami unijeti relevantne postavke.

Možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić a koji su povezani s vašom upotrebom web stranice i obradom tih podataka od strane Microsofta klikom na sljedeću poveznicu http://choice.microsoft.com/en-US/opt-out te izjavom o vašem prigovoru.

 

9. Društveni mediji

Naše web stranice nude poveznice (links) na društvene mreže (social networks).
Da bismo povećali zaštitu vaših podataka prilikom vaše posjete na našu web stranicu, te poveznice nismo potpuno integrirali u stranicu kao dodatke (plug-ins), već samo koristeći HTML link. Ova integracija jamči da se ne uspostavlja veza sa web-poslužiteljima (servers) odgovarajuće društvene mreže pri pozivanju naših web stranica koje sadrže poveznice tih društvenih mreža.

Ukoliko kliknete na jedan od gumba, otvoriti će se novi prozor vašeg preglednika i pozvati stranicu odgovarajućeg pružatelja usluga, na kojem možete (ukoliko je potrebno, nakon unosa podataka za prijavu), npr. pritisnuti gumb Dijeli (Share).

Svrha i opseg prikupljanja podataka, daljnja obrada i korištenje podataka od strane pružatelja usluga na njihovim stranicama, kao i mogućnost kontakta i vaša relevantna prava i mogućnosti postavljanja opcija za zaštitu vaše privatnosti naći ćete u dijelu stranice pružatelja usluga koji se odnosi na zaštiti podataka.

https://www.facebook.com/policy.php
https://help.instagram.com/155833707900388
https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
https://www.xing.com/privacy

Youtube Video dodaci (Plug-ins)

Na našim web stranicama vlastiti sadržaji (i, ako je potrebno, treći) spojeni su preko YouTube video dodataka (plugins). Ovaj sadržaj pruža Google LLC ("Provider"). YouTubeom upravlja Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

Za videozapise s YouTubea, koji su integrirani na našu web stranicu, aktivirana je proširena zaštita podataka. To znači da se informacije o posjetiteljima web stranice ne prikupljaju i ne pohranjuju na YouTubeu, osim ako ne reproduciraju videozapis.

Svrha i opseg prikupljanja podataka, daljnja obrada i upotreba podataka od strane pružatelja usluga, kao i vaša relevantna prava i opcije postavljanja zaštite vaše privatnosti nalaze se u Googleovim informacijama o zaštiti podataka:
https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=uk

 

10. Slanje evaluacijskih podsjetnika putem e-pošte

Podsjetnik za evaluaciju Trusted Shops / Trustpilot, itd.

Ukoliko ste nam dali vaš izričiti pristanak tijekom ili nakon vaše narudžbe, poslati ćemo vašu e-mail adresu kako bi vam mogli poslati e-mail podsjetnik za evaluaciju.

Ovakav pristanak može se ukinuti u bilo kojem trenutku tako što ćete poslati poruku putem opcije kontaktiranja opisane u nastavku ili izravno u Trusted Shops.

11. Mogućnosti kontakta i vaša prava

Imate pravo na besplatne informacije o vašim osobnim podacima koje smo pohranili i, ako je primjenjivo, pravo na ispravak, ograničenje obrade, prijenos podataka ili brisanje tih podataka. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s prikupljanjem, obradom ili korištenjem vaših osobnih podataka, informacijama, ispravljanjem, blokiranjem ili brisanjem podataka ili ukidanjem bilo kakvih pristanaka ili prigovora na određenu upotrebu podataka, obratite nam se na:

Telefon: 01/2324 000
E-mail: veljas@veljas.hr

Nadalje, imate pravo žalbe odgovarajućem nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Ako imate određenih pitanja o našim drugim uslugama i ponudama u online trgovini, možete nas također kontaktirati izravno:

VELJAŠ d.o.o.
Heinzelova 47
10 000 Zagreb
Tel: 01/ 2324 000
E-mail: veljas@veljas.hr

 

Pravo prigovora

Ukoliko obrađujemo osobne podatke, kako je gore opisano, u svrhu zaštite naših legitimnih interesa, a koji prevladavaju u okviru ravnoteže interesa, možete se suprotstaviti ovakvoj obradi s učinkom za budućnost. Ako se podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga, to pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku kako je gore opisano. Ako se obrada odvija u druge svrhe, imate pravo na prigovor samo ako postoje razlozi koji proizlaze iz vaše konkretne situacije.

Nakon ostvarivanja vašeg prava prigovora, nećemo dalje obrađivati ​​vaše osobne podatke u ove svrhe, osim ako ne budemo mogli dokazati izuzetne razloge za nastavak obrade podataka, a koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako obrada podataka služi za utvrđivanje, izvršavanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Navedeno se ne primjenjuje ukoliko se obrada radi u svrhu izravnog marketinga, te tada u tu svrhu nećemo obraditi vaše osobne podatke.