70 godina Avery Zweckforma

Jedna uspješna priča

Osnutak tvrtke i prvih nekoliko godina

Osnutak tvrtke i prvih nekoliko godina

Sve je krenulo u jednoj seoskoj kući

Tvrtka "Zweckform - Schreibwaren und Bürobedarfsgesellschaft mit beschränkter Haftung" (Zweckform – školski i uredski pribor) osnovana je  9. ožujka 1946. godine  u Oberlaindernu u blizini Münchena. Oberlaindern  se zadržao kao sjedište još od tad.

Prve je godine sve započelo s 20 obrazaca i samokopirajućim karbonskim papirom.

Stan Avery

Tri glavna čimbenika za razvoj

Još od prvog dana, Zweckform je ulagao u inovativne metode proizvodnje, društvenu odgovornost i suvremeni marketing. Ova su tri čimbenika bila baza za neprestani uspon.

1935. godine, Stan Avery je u New Yorku proizveo prve samoljepljive etikete na svijetu. U listopadu 1958. godine Zweckform je potpisao licencirani ugovor s Avery-om. Uz iznimno uspješne obrasce, etikete su za proizvođača postale druga uspješna kategorija i razvili su se u najveću područnu tvrtku koja postoji.

Razvoj etiketa

Razvoj etiketa

Još od svibnja 1958. godine, Zweckform proizvodi i prodaje etikete iz Oberlainderna.

Uzorke su prije,baš kao i danas, prvenstveno dizajnirali njemački grafički dizajneri.

1960-te: U znaku uspona poslovanja s etiketama

Porast asortimana etiketa

Porast asortimana etiketa

1960-ih Zweckform nastavlja s proširivanjem asortimana etiketa.

Dodane su etikete za označavanje, višenamjenske etikete kao i božićni asortiman.

1970-te: Promjena generacije i nove tehnologije

1970-te

Uz računalo i pisač do novih proizvoda

Nagla promjena radnog mjesta: računala i pisači su dugoročno unijeli promjene u svakodnevni život. Zweckform je razvio odgovarajuća rješenja, između ostalog i etikete za računala za tintni pisač i etikete  za DIN A4 pisače.

1980-te: Globalizacija i specijalizacija poslovanja

1980-te

Novo mjesto proizvodnje etiketa u Holzkirchenu

Zweckform nastavlja sa svojom kvalitetom proizvodnje uz naznaku ‘Proizvedeno u Njemačkoj’. Prostor sa sjedištem u Oberlaindernu do sada je potpuno iskorišten. Zbog ubrzanog rasta, 1982. godine Zweckform otvara novo mjesto za proizvodnju u Holzkirchenu.

1980-te godine su godine globalizacije za Zweckform

Početkom 80-ih brand etiketa Z-Design bio je predstavljen kako bi se ukazalo na  razliku između etiketa za dekoraciju i funkcionalnih etiketa namijenjenih za urede.

CCL industrije

Avery Zweckform sada je dio CCL industrije

U srpnju 2013. godine, prodani su kanadskoj tvrtki CCL. Od tada je Avery Zweckform GmbH dio CCL Industries Inc., Toronto (Canada). Promjena vlasnika značila je novi put za Avery Zweckform: uz jezgru poslovanja s uredskom opremom, tvrtka je predstavila nove proizvode(etikete) za različita tržišta i ciljane skupine .

70 godina Avery Zweckforma, ali i dalje spremni za budućnost!

Tradicija susreće inovacije. 70 –ta godišnjica osnutka kompanije, kompanije iz bavarskog Oberlainderna, mlade i dinamične kao nikada do sada.